Oriflame

Célunk, hogy mi legyünk a világ első számú közvetlen értékesítéssel foglalkozó kozmetikai cége, és küldetésünk, hogy segítsünk az embereknek valóra váltani az álmaikat a világ minden táján.

ALAPVETŐ ÉRTÉKEINK

A Csapatszellem, a Lelkesedés és a Szenvedély az Oriflame alapvető értékei. Az ezek iránti elkötelezettség biztosítja, hogy a versenyszféra sikeresen működő vállalata legyünk, és hogy jobbá, élhetőbbé tegyük a világot.

Csapatszellem
Azok az emberek, akik nyitottak arra, hogy másokkal együtt, azonos célokat kitűzve dolgozzanak, nagyobb sikereket érnek el. Motiválják egymást, és jól tudják, hogy a társaikkal együtt sokkal eredményesebbek lehetnek, mint egyedül.

Lelkesedés
A "meg tudom csinálni" gondolkodású emberek győzni akarnak, soha nem adják fel. Ők a siker elkötelezett hívei, és bármi áron elérik a céljaikat.

Szenvedély
A szenvedélyes emberek olyan erővel bírnak, hogy meg tudják változtatni a világot. Szeretik, amit csinálnak, és hisznek is benne. Tudják, hogy a változtatás képessége önmagukban rejlik.

A TE ÁLMAID - VELÜNK VALÓRA VÁLNAK™

Az Oriflame szlogene, A Te álmaid - velünk valóra válnak™, mélyen gyökeredzik a cég történetében és szellemiségében. Több mint 45 éves múltunk során folyamatosan arra törekedtünk, hogy ösztönözzük az embereket arra, hogy merjenek álmodni és tegyenek az álmaikért. Az Oriflame kitűnő üzleti lehetőséget kínál mindazoknak, akik mihamarabb szeretnének munkájukkal pénzt keresni, és akik személyes álmaik és céljaik elérése érdekében készek is megragadni ezt a valóban egyedülálló ajánlatot. A Te álmaid - velünk valóra válnak™ -ez a szlogen kifejezi egyrészt elkötelezettségünket a vásárlóink és a Szépségtanácsadóink iránt, másrészt mindazt az inspirációt, amelyet az Ő álmaik jelentenek számunkra mind a termékfejlesztések, mind az ösztönző programok során.

Hiszünk az álmokban. Az álmok egyéni és személyes dolgok. Az álmok és a célok csodásak és fontosak. Az Oriflame az álmok megvalósításáról szól. Ez a mi feladatunk. Mindennap. Mindenkiét szeretnénk valóra váltani, szerte a világon. Ön szokott álmodozni? Vannak céljai? Akkor jó helyen jár. Üdvözöljük az Oriflame világában!
Hiszünk a szépségben. Az Ön szépsége személyes dolog, akár az álmok. A Svédországban megalkotott, egyedülálló szépségápolási termékeink emberek millióinak adtak lehetőséget arra, hogy szebbé tegyék az életüket. Ha szép a megjelenése, jobban érzi magát. És ha Ön jól érzi magát, készen áll álmai megvalósítására.
Hiszünk Önben. A mi munkánk az Ön álmaival kezdődik. Ön ad nekünk ihletet. Céljaik megálmodására, azok meghatározására biztatjuk az embereket. Mi partnerekké válunk ezen az úton. Kultúránk alapja a megbecsülés és a másokban való hit. Mi figyelünk Önre. Közösen egy nemzetközi hálózatot hozhatunk létre, amelynek a szépség és az álmok megvalósítása a feladata. Szeretné megvalósítani az álmait? Mi igen.

GLOBÁLIS KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI KÖZPONT

Az Oriflame több mint 40 évnyi tapasztalattal rendelkezik a szépségápolási termékek fejlesztése és gyártása terén. Globális Kutatási és Fejlesztési Központunkban több mint 100 kutató dolgozik. A formulák összeállítása során ötvözik a kiváló minőségű, természetes hatóanyagokat és a legmodernebb tudományos technológiákat. Munkájuk során folyamatosan arra törekednek, hogy minél hatékonyabb és innovatívabb termékeket fejlesszenek ki, melyek minden vásárlói igényt kielégítenek és a legmodernebb megoldásokat képviselik.

A bőrápolási termékek megalkotása a stockholmi Bőrkutatási Intézetben kezdődik el, ahol egyedülálló és sok esetben szabadalommal védett technológiákat dolgoznak ki.

Ezeket a technológiákat a dublini Termékfejlesztési Központban építik bele egy adott új termék kozmetikai formulájába, amely vagy egy már meglévő Oriflame termékcsalád új tagja lesz, vagy egy új termékcsaládot alapoz meg. 

TÖRTÉNETÜNK

A vállalatot egy testvérpár és a testvérpár egyik barátja alapította 1967-ben. Az Oriflame mára egy hatalmas, nemzetközi szépségipari céggé vált, amely közvetlen értékesítési rendszeren keresztül, a világ több mint 60 országában értékesíti termékeit.

Az Oriflame-ről dióhéjban

Az Oriflame kitűnő üzleti lehetőséget kínál mindazoknak, akik mihamarabb szeretnének munkájukkal pénzt keresni, és akik személyes álmaik és céljaik elérése érdekében készek is megragadni ezt a valóban egyedülálló ajánlatot - Keress pénzt még ma, és váltsd valóra az álmaidat már holnap!TM

Az emberek és a természet iránti tisztelet - ami a cég társadalmi és környezetvédelmi tevékenységében egyaránt megnyilvánul - a vállalat működésének mozgatórugója. Az Oriflame a World Childhood Foundation (A Világ Gyermekeiért Alapítvány) társalapítója, és világszerte számos jótékonysági kezdeményezést támogat.

Oriflame világszerte
Oriflame világszerte

Áttekintés

 • Éves árbevételünk 1,5 milliárd euró.
 • Körülbelül 3 millió Szépségtanácsadó világszerte.
 • Cégünk öt régió több mint 60 országában van jelen.
 • Alkalmazottaink száma 8000 fő.
 • Kiváló minőségű, természet ihlette, svéd szépségápolási termékek széles választéka - körülbelül 1000 kozmetikai terméket magában foglaló termékskála.
 • Katalógusaink 40 nyelven elérhetőek.
 • Több mint 100 kutatót foglalkoztató Globális Kutatási és Fejlesztési Központ.
 • 5 saját gyár Svédországban, Lengyelországban, Kínában, Oroszországban és Indiában.
 • A World Childhood Foundation (A Világ Gyermekeiért Alapítvány) társalapítója.
 • Vállalati iroda Luxembourgban and Svájcban.
 • Cégünket 2004 márciusa óta jegyezik az Nasdaq OMX tőzsdén.

Szponzorálás

2011-től 2015-ig az Oriflame volt a hivatalos szponzora és kozmetikai márkája a nemzetközi női WTA (Women's Tennis Association) teniszversenyeknek. Büszkén támogattuk a WTA versenyeket, mivel meggyőződésünk, hogy a résztvevő teniszezőnők sokban hasonlítanak Szépségtanácsadóinkra - szenvedélyes dolgoznak álmuk valóra váltásáért, a maximumot nyújtják és jól érzik magukat! A WTA szponzorálásával nem csak a női tenisz támogatása volt a célunk, hanem az is, hogy segítsük a nők képességeinek kibontakoztatását, hogy sikeresek, szépek, magabiztosak és vidámak lehessenek! 

Fenntarthatóság

EGY CSODÁLATOS VILÁGBAN ÉLÜNK

A szépség túlmutat azon, hogy hogyan nézünk ki - arról szól, hogyan viselkedünk. A szépség azt is jelenti, hogy hűek vagyunk magunkhoz és azokhoz, akik körülvesznek minket. És azt, hogy olyan dolgokat teszünk életünkben, melyek szebbé tehetik a világot. Mindenki létrehozhat csodálatos változást.

EGYÜTT KÉPESEK VAGYUNK VÁLTOZTATNI
Szenvedélyünk az álmok teljesítése és az, hogy lehetőséget adjunk az embereknek egy még jobb életre. Szépséget és jólétet hozunk sokaknak, tiszteletben tartva az embereket és a természetet. Az Oriflame közössége most azokat ünnepli, akik csodálatos dolgokat tesznek, és történetüket megosztva másokat is erre inspirálnak.

Önmagában egy-egy változás jelentéktelennek tűnhet, de együtt pozitív hatást gyakorolnak a világra. Együtt megvan bennünk a szenvedély és a lelkesedés, hogy változtassunk, és ha teljes szívünkkel elköteleződünk ez iránt, akkor bármire képesek vagyunk. És nincsen ennél csodálatosabb.

5 FONTOS KEZDEMÉNYEZÉSÜNK A SOK KÖZÜL
Az alábbi 5 kezdeményezés jó példa arra, hogyan csökkentjük a környezetre gyakorolt hatásunkat és mit teszünk a csodálatos változásokért.

EcoBeauty termékek
Az EcoBeauty az első olyan kozmetikai termékcsoport a világon, amely Fairtrade® igazolással rendelkezik. Az EcoBeauty többet jelent, mint bőrápolási termékeket - életeket változtat meg. A gazdálkodási közösségekben, ahol a kókuszolajat az EcoBeauty számára előállítják, oktatásokat szervezünk a biológiai sokféleségről, az ökológiai gazdálkodásról és a nők szerepének erősítéséből. Mindezt a termékek eladásából származó haszonból finanszírozzuk.

Mikrogyöngyök
Az Oriflame kizárólag biológiailag lebomló, természetes eredetű gyöngyöket használ minden hámlasztó termékben. Célunk a vizek tisztasága és biztonsága, mert ez szükséges az egészségünk és környezetünk számára.

Wellness Factory
Wellness Factory létesítményünk az indiai Rourkee-ban tetőre telepített napelemekkel működik, hogy csökkentse az áram-felhasználást. Okos tervezési megoldásainak köszönhetően, amelyek az energiatakarékosságra és az egészséges, környezetbarát munkahely létrehozására összpontosítanak, a LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) arany tanúsítványt szerzett.

Világ Gyermekei Alapítvány
Az Oriflame célul tűzte ki, hogy 1 millió eurót adományoz a Világ Gyermekei Alapítványnak a Tenderly Promise értékesítésével. Mindent szeretnénk megtenni, amit csak lehetséges, hogy segítsünk a kiszolgáltatott gyermekeken, akiknek boldogabb, egészségesebb és biztonságosabb gyerekkorra és egy szebb jövőre van szükségük.

Újrahasznosítható jövő
2016-ban katalógusunk papírjának 99%-a hitelesített erdőkből származott. A gyártási hulladéknak több mint 96%-a nem került hulladéklerakókba.


"Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy csökkentsük vállalatunk környezetre gyakorolt hatását"

SOHA VÉGET NEM ÉRŐ ÚT
Hosszú távú célunk, hogy maximálisan fenntartható vállalattá váljunk. Ez azt jelenti, hogy bolygónk teljesítőképességének határait nem lépjük túl, tiszteletben tartjuk környezetünket és hozzájárulunk a tisztességes társadalomhoz, mely mindenki számára biztosít lehetőségeket.

Ezért termékeink gyártása során arra törekszünk, hogy olyan természetes összetevőket használjunk, amelyek megfelelnek szigorú környezetvédelmi politikánknak, és nem károsak a környezetre. Az első vállalatok között voltunk, amelyek növényi kivonatokat használnak a bőrápolási termékekben, és folyamatosan optimalizáljuk megújuló növényi forrásokból származó alapanyagaink felhasználását.
Mára már sokat fejlődtünk, de még többet szeretnénk. Tudjuk, hogy hosszú út áll előttünk és még sok mindent kell véghezvinnünk. Ezért 2014-ben úgy döntöttünk, hogy bevezetjük új fenntarthatósági stratégiánkat, mely meghatározza azt a három kulcsfontosságú területet, amelyekre az Oriflame továbbra is összpontosít, és amelyek mellett elkötelezett.
A fenntarthatóság felé vezető utunk hosszú lesz. De vállalatunk természete és nagysága magában hordozza felelősségünket és lehetőségünket arra, hogy valódi, tartós pozitív változásokat érjünk el.

Sikeres emberek
Szeretnénk segíteni az embereknek elérni céljaikat. Munkatársainkon, Szépségtanácsadóinkon, beszállítóinkon és ügyfeleinken keresztül sok embert segíthetünk abban, hogy sikeres lehessen a világ minden táján.

Nagyszerű termékek
Szépséget, önbizalmat és jólétet hozunk sokaknak, tiszteletben tartva az embereket és a természetet. Ez azt jelenti, hogy termékeinket szociálisan, etikailag és környezetvédelmileg felelősségteljesen gyártjuk.

Virágzó bolygó
Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy környezetvédelmi szempontból fenntartható vállalatot hozzunk létre. Stratégiánk a környezetre gyakorolt hatásunk és fenntarthatóság elvei iránti elkötelezettségünkre épül.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÉS JÓTÉKONYSÁG

Az Oriflame elkötelezetten segíti az álmok valóra váltását. Ez nem csak az üzleti koncepciónkra vonatkozik, hanem kiterjed minden tevékenységünkre és minden jótékonysági akcióra, amit szervezünk és amiben részt veszünk - ez meghatározó része a munkánknak és a szellemiségünknek már a kezdetektől fogva.

Büszkék vagyunk arra, hogy lehetőséget adunk az embereknek az életük megváltoztatására. Az általunk kínált üzleti lehetőség révén Oriflame Szépségtanácsadók millióinak nyújtunk lehetőséget arra, hogy megváltoztassák és jobbá tegyék az életüket, és hogy pozitív hatással lehessenek annak a közösségnek az életére, ahol élnek. A munkalehetőségeken és az üzleti lehetőségeken túl az Oriflame nagy múltra tekint vissza a közösség iránt elkötelezettség terén: lokális, regionális és globális szinten is számos jó ügyet támogattunk a múltban és támogatunk a jelenben is.

A minél hatékonyabb fellépés érdekében az Oriflame közösségi munkáját egy szervezetbe fogtuk össze, amely Oriflame Alapítvány nevet kapta. Az Oriflame Alapítvány elkötelezte magát a nehéz körülmények között élő gyermekek és a fiatal nők támogatása mellett, így segítve őket az álmaik megvalósításában. Világszerte támogatjuk őket különböző módokon, legyen szó akár oktatásról, gyógyításról, akár életkörülményeik javításáról.

The World Childhood Foundation - Világ Gyermekei Alapítvány

Minden gyermeknek joga van a boldog gyermekkorhoz, a biztonsághoz, a játékhoz és az élet iránti kíváncsiságának kielégítéséhez. Minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy szociálisan és szellemileg is megfelelő módon nőjön fel. Sok gyermek azonban nem élhet alapvető jogaival.

Ez indította arra Szilvia svéd királynét, hogy az Oriflame-mel mint társalapítóval együttműködve létrehozza a Világ Gyermekei Alapítványt (World Childhood Foundation). A szervezet segítségével el tudjuk érni a világ legrászorultabb gyermekeit: az utcagyerekeket, a szexuálisan bántalmazottakat és az intézetben nevelkedő gyermekeket, valamint olyan projekteket támogatunk, amelyek segítik a lányokat és a fiatal anyákat, akik egyébként nagyon kevés figyelmet kapnak.

Adományaink mellett többféle gyermekjóléti kezdeményezést is szponzorálunk azokban az országokban, ahol cégünk jelen van. Jelenleg vállalatunk kiemelten segélyezi a rászoruló gyermekeket Észtországban, Litvániában, Lettországban, Oroszországban és Lengyelországban. Aki az Oriflame mellett dönt, az részese lesz egy jobb világ létrejöttének, hiszen lehetővé teszi, hogy cégünk még többet adhasson a támogatásra szorulóknak.

A Világ Gyermekei Alapítvánnyal kapcsolatos küldetésünk és céljaink érdekében úgy döntöttünk, hogy a 2015/9-es kampányunkban az új illatunk, a Tenderly Promise Eau de Toilette, segítségével arra törekszünk, hogy összegyűjtsünk 1 millió eurót a gyermekek megsegítésére.

Helyi karitatív tevékenység

Az Oriflame Magyarország már több éve rendszeresen támogat különböző magyarországi alapítványokat. A jótékonysági termékek eladásából származó bevételt minden évben más magyar kórháznak, gyermekmentő- vagy gyermekeket segítő magyar vagy nemzetközi alapítványnak adományozzuk.

 • 2015-ben a Dévény Anna Alapítványt támogatjuk. A Dévény-módszerrel kiemelkedő eredmények érhetők el a szülési oxigénhiányos agykárosodásban szenvedő csecsemőknél, valamint a mozgássérülések valamennyi területén.
 • 2014-ben a jótékonysági termékek eladásából származó árbevételt az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány részére juttattuk el, így járulva hozzá a gyermekek életkörülményeinek javításához. Egy 999 Ft-os szemüvegtok árából például az UNICEF 3 darab terápiás élelmiszert tud biztosítani egy súlyosan alultáplált kisgyereknek, míg egy 1499 Ft-os karkötő árából 150 db víztisztító tablettát tud vásárolni, ami 150 rászoruló kisgyermeknek biztosít egy napra elegendő vizet. Így lehet egy ajándék életmentő segítség!
 • 2013-ban a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványt támogattuk, mely 1999 óta végzi életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni mentését és szállítását. Munkájuk különleges gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Hatékonyságukat bizonyítja, hogy az elmúlt 13 évben közel harmincezer bajbajutott kisgyermeken segítettek.
 • 2012-ben a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika neonatális osztályát támogattuk.
 • 2011-ben a Madarász utcai gyermekkórházat támogattunk.

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS AZ ÁLLATOKÉRT

Az Oriflame számára már a kezdetektől fogva rendkívül fontos, hogy mindent megtegyen azért, hogy támogassa az állatok jóllétét és védelmét.

Az Oriflame a kozmetikai készítményeihez nem használ fel állati eredetű hatóanyagokat, sem halott állatból származó anyagokat, sem olyanokat, amelyek kinyerése az állatnak fájdalmat vagy sérülést okozna.

Kizárólag állati eredetű "melléktermékeket" használunk, például tejet, mézet, lanolint, méhviaszt, amelyek kinyerése semmilyen tekintetben sem veszélyezteti az állatokat. Kiegészítő termékeink gyártása során sem használunk olyan állati eredetű anyagokat, amelyekhez az állatok bántalmazásával lehet hozzájutni, például bőrt, szőrmét, illetve olyan állatok tollazatát, szőrét és bőrét, amelyeket elsődlegesen ebből a célból tartanak (pl. nerc, nyúl, kígyó). A felhasznált állati szőr kizárólag élő állatokról származik, azok bántalmazása és sérülések okozása nélkül.

Wellness-termékeinkben halból nyert olajat használunk a kiváló Omega-3 tartalma miatt. A halolaj a halfeldolgozó üzemekben melléktermékként keletkezik. Az Omega-3 készítmény kapszula része tengeri eredetű, és hal-zselatinból készül.

Örömmel fogadtuk az EU Kozmetikai irányelvének 7. kiegészítését, amely szigorúan szabályozza az állatokon történő tesztelést, megfelelő egyensúlyt teremtve az állatok védelme és a fogyasztók biztonsága között. Ennek megfelelően 2009 márciusától kezdődően tilos a végtermékek és az összetevők állatokon történő tesztelése. Az Oriflame teljes mértékben támogatja a nem állatokon végzett, alternatív kísérleti módszerek kifejlesztését szolgáló programokat, és örömmel fogadja az ezen ügyben történő előrelépéseket.

Az Oriflame tiszteletben tartja a különböző országok törvényi előírásait. Némely ország megkövetelheti, hogy állatkísérletekkel szerzett tesztadatok is rendelkezésre álljanak. Az ilyen követelményt támasztó országok számára a vállalat teljes körű termékregisztrációs információt biztosít, beleértve az Európai Kozmetikai Irányelvekkel összhangban lévő biztonsági értékelést is. Ez elviekben szükségtelenné teszi az állatkísérleteket, és vállalatunk minden igyekezetével azon van, hogy az illetékes hatóságok elfogadják ezeket az adatokat. Ahol mégsem sikerül a jóváhagyás, ott a termékeket további vizsgálatnak vagyunk kötelesek alávetni, ami állatokon végzett kísérlet is lehet.

Minden esetben támogatjuk azonban a helyi törvények megváltoztatását célzó munkát annak érdekében, hogy azok összhangba kerüljenek az európai előírásokkal. Valamennyi beszállítónk is tiszteletben tartja vállalatunk etikai elveit és környezetvédelmi politikáját, és tevékenységét az állatok védelméről szóló rendeletekkel összhangban végzi.

forrás: oriflame.hu